Artikelen over: Integraties
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Aankoopfacturen/kosten verwerken met OCR scan& herken

Velen vinden het ingeven van aankoopfacturen in een systeem vervelend werk. En toch is het cruciaal voor de financiële groei van je bedrijf. Zo voorkom je namelijk dat je kosten over het hoofd ziet wanneer je ze bij de belastingen ingeeft. Daarenboven kan je zeer nuttige statistieken genereren om je winst of verlies te berekenen.

OCR: wat is het en wat doet het?

OCR is de afkorting van 'Optical character recognition'. Simpelweg zijn OCR tools die je PDF of afbeelding scannen en uitlezen. De resultaten worden dan verwerkt en bijvoorbeeld in CoManage gestoken.

Hoe kan ik mijn aankoopfacturen automatisch laten inlezen en verwerken via Scan & Herken?

Opgelet! Het automatisch laten verwerken van aankoopfacturen brengt een extra kost met zich mee. Momenteel bedraagt deze kost € 0.2 per verwerkt bestand.

Om je aankoopfacturen automatisch te laten verwerken met onze Scan & Herken functie moet je een creditcard gekoppeld hebben aan je CoManage account.

Daarna is het zeer simpel. Je kan op een aantal manieren je facturen laten verwerken via Scan & Herken:

Wanneer je de bestanden uploadt:

Via het overzicht > kosten selecteren > Acties

Op de detailpagina van je kost

Aankoopfacturen toevoegen via de mobiele CoManage app
Naast het uploaden van documenten via de desktop versie van CoManage kan je ook onze mobiele app gebruiken om je aankoopfacturen toe te voegen. Zo kan je een document via je smartphone uploaden of een foto maken van de aankoop in de CoManage app.

Aankopen die via de mobiele app worden toegevoegd kunnen ook automatisch verwerkt worden via de OCR functionaliteit.

Download de mobiele CoManage app hier:
Apple App store
Google Play store

De kosten van deze Scan & Herken functie worden aan het eind van de maand automatisch gefactureerd aan +- 0,20 cent / document.

Bijgewerkt op: 13/11/2023