Foutmelding Exact Online: Forbidden user division is not within division scope

De foutmelding Forbidden user division is not within division scope kan tevoorschijn komen tijdens het boeken of wanneer documenten/administraties niet zichtbaar zijn in CoManage.

Volg dan de volgende stappen om dit op te lossen:

Log in in jouw eigen Exact portal
Klik op jouw login naam (rechtsboven in het scherm op het pijltje)

Klik op Mijn Exact Online  en ga naar ‘Beveiligingscentrum’
Scroll naar beneden tot het kopje ‘Machtigingen voor mijn apps’ en klik op CoManage

Klik daarna rechtsonder op ‘Administraties beheren’
Selecteer het document dat je wil toevoegen door het aan te vinken in de kolom ‘Beschikbare administraties’
Klik vervolgens op het pijltje naar rechts, zodat de administraties in de kolom ‘Geselecteerde administraties’ komt.
Klik ten laatste op ‘Opslaan en sluiten.’

Daarna zou het opgelost moeten zijn. Mocht er dan nog iets mis gaan, dan mag je opnieuw contact met ons opnemen.

Bijgewerkt op: 20/11/2023