Artikelen over: Klantenbeheer
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Je klanten/leveranciers importeren in de CRM module van CoManage

Je begint pas met CoManage en hebt een boel klanten in Excel die je in CoManage wilt gebruiken? Geen probleem!

Import bestand (CSV UTF-8)
Bij CoManage kan je gegevens importeren via een CSV-bestand UTF-8. Dat is eigenlijk een simpele versie van een Excel bestand. Als je niet weet hoe een CSV te maken, kan je best even jouw Excel programma zoeken en de 'help' lezen. Bij Microsoft Office Excel is het althans heel simpel:
Je slaat het bestand op als CSV UTF-8 door dit in de lijst te kiezen bij het 'opslaan als'.

csv utf-8

Import starten
De import start je door naar het overzicht te gaan. Daar kan je op de knop 'import' klikken.

Daarna selecteer je gewoon je csv-bestand.

Kolommen selecteren
Op de volgende pagina moet je kiezen welke kolom welke gegevens inhoudt. Ook kan je een boel instellingen aanpassen, zoals formaat van datum, of de eerste kolom titels inhoud, waar hij moet beginnen,...

Klaar!
Even wachten tot de import gedaan is en je kan verder. Laatst kom je nog op een resultaat pagina terecht waar je (zou je dat willen) de import ongedaan kan maken.