Offerteoverzicht

In het overzicht van je offertes vind je een lijst van al je gemaakte offertes en concepten daarvan. Hier kan je filteren als volgt:

• status
  • jaar / kwartaal / maand

Je eerste offerte voeg je toe door in het overzicht op de knop "nieuwe offerte" te klikken. Het volgende scherm laat je toe om al de details van je factuur te bepalen. Zo kan je o.a.

• een titel toevoegen
  • je contact koppelen
  • status kiezen
  • template kiezen
  • vervaldatum instellen
  • taal en valuta kiezen
  • offerteregels opgeven

Offerteregels

Om je offerte op te bouwen kan je met offerteregels werken. Met deze regels kan je:

• standaard regels toevoegen
  • producten toevoegen
  • teksten toevoegen
  • subtotalen toevoegen
  • korting instellen

Verder kan je ook algemene financiële en commerciële kortingen geven als volgt:

Offertestatus

In CoManage maken we een onderscheid tussen:

• concept
  • factuur

Concepten kan je gebruiken als voorbeeld voor toekomstige offertes, of om offertes te bewaren die tijdelijk nog geen volgnummer moeten krijgen. Elke effectieve offerte krijgt onmiddellijk het juiste offertenummer toegewezen.