Factuuroverzicht

In het overzicht van je facturen vind je een lijst van al je gemaakte facturen en concepten daarvan. Hier kan je filteren als volgt:

• status
  • jaar / kwartaal / maand

Je eerste factuur voeg je toe door in het overzicht op de knop "nieuwe factuur" te klikken. Het volgende scherm laat je toe om al de details van je factuur te bepalen. Zo kan je o.a.

• een titel toevoegen
  • je klant koppelen
  • status kiezen
  • template kiezen
  • vervaldatum instellen
  • taal en valuta kiezen
  • gewone of gestructureerde mededeling instellen
  • factuurregels opgeven

Factuurregels

Om je factuur op te bouwen kan je met factuurregels werken. Met deze regels kan je:

• standaard regels toevoegen
  • producten toevoegen
  • teksten toevoegen
  • subtotalen toevoegen
  • kortingen instellen

Verder kan je ook algemene financiële en commerciële kortingen geven als volgt:

Factuurstatus

In CoManage maken we een onderscheid tussen:

• concept
  • factuur

Concepten kan je gebruiken als voorbeeld voor toekomstige facturen, of om facturen te bewaren die tijdelijk nog geen volgnummer moeten krijgen. Elke effectieve factuur krijgt onmiddellijk het juiste factuurnummer toegewezen. Wil je bv. een startnummer instellen, dan kan dit factuurnummer alsnog gewijzigd worden.

Factuurnummer

CoManage laat je uit meer dan vijftig manieren kiezen om je facturen en offertes te nummeren. Als basis kan je een nummer kiezen dat samengesteld is uit onderdelen van de datum. Afhankelijk van het aantal facturen dat je jaarlijks stuurt, kan je kiezen uit twee, drie, vier of vijf getallen.

Begint je nummering niet vanaf 1 dan kan je gewoon bij het maken van je eerste factuur de nummer aanpassen door in het factuur detail op het wijzig icoontje te klikken bij factuurnummer

Factuurtemplates

In CoManage kan je verschillende PDF templates aanmaken om de layout van je factuur te bepalen. In onderstaande video kan je zien waar je deze instellingen vind en wat je allemaal kan wijzigen.